Управління охорони здоров’я
 вул. Першотравнева 29, 4 поверх, м.Суми, 40009,
тел./факс (0542) 60-02-40, 66-17-90
e-mail: Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

https://www.facebook.com/medycyna.sm.gov.ua/

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.00;
п’ятниця – з 8.00 до 15.45;
обідня перерва – з 12.00 до 12.45;
вихідні дні: субота, неділя.

ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ, АБИ НЕ ОТРУЇТИСЬ ДИКОРОСЛИМИ ГРИБАМИ

1. Відмовитися від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, а споживати штучно вирощені печериці, гливи, купуючи їх в магазинах.

2. Не купувати гриби на стихійних ринках чи у продавців на автошляхах. Безпечніше купувати гриби на стаціонарних ринках, де вони проходять відповідний контроль.

3. Не класти у кошик невідомі гриби, остерігатися пластинчатих грибів, не збирати старих, перезрілих або дуже молодих грибів, у яких нечітко виражені морфологічні ознаки, а також тих, що ростуть поблизу швидкісних трас чи на радіаційно-забруднених територіях, під час посухи гриби краще не брати взагалі.

4. Ретельно перевіряти зібрані гриби перед початком приготування.

5. Не вживати сирих грибів.

6. Відібрані гриби спочатку необхідно промити та відварити декілька разів у підсоленій воді – (не менше трьох) протягом 30 хвилин.

7. Готові страви з грибів зберігати у холодильнику, в емальованому посуді не більше доби.

8. Не допускати вживання грибних страв дітьми, вагітними та жінками, котрі годують грудьми.

9. Ніколи не застосовувати «домашніх» методів визначення отруйності грибів з використанням цибулини або срібних ложок – вони помилкові.

10. Не викидати недоїдених грибів. Аналіз цих грибів допоможе швидше визначити вид отрути, яка потрапила в організм.