Управління охорони здоров’я
вул. Троїцька, 57, м. Суми, 40022,
тел./факс (0542) 25-04-02, 66-17-90
e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Розпорядок роботи: понеділок - четвер – з 8.00 до 17.00;
п’ятниця – з 8.00 до 15.45;
обідня перерва – з 12.00 до 12.45;
вихідні дні: субота, неділя.

ОНКОХВОРІ ДІТИ ОТРИМАЛИ ДОРОГОВАРТІСНІ ЛІКИ

12 червня відбулася передача дороговартісних лікарських препаратів, придбаних за кошти, зібрані в рамках Восьмої благодійної акції допомоги у лікуванні онкохворих дітей Сумщини «До Світлого Дня – світлі вчинки».

Протягом Великого Посту у храмах Сумської єпархії УПЦ в рамках акції було зібрано 865 711 грн, понад 80 тис. грн зібрано у храмах Конотопської єпархії УПЦ.


ЯК СТАТИ ДОНОРОМ ТА ПОЧАТИ РЯТУВАТИ ЖИТТЯ

Переливання крові дозволяє щорічно рятувати мільйони людей. Життя цих людей залежить від тих, хто приймає свідоме рішення здати кров. А між тим, в Україні втричі менше донорів, ніж рекомендує ВООЗ, адже 70% українських донорів здають кров лише один раз.

Про гостру потребу донорської крові більшість людей дізнається лише тоді, коли близька людина потрапляє у біду і терміново потребує переливання. Забезпечити своєчасне постачання безпечної крові до пацієнта можливо лише за умови, що українці – кожен із нас – будуть готові не лише стати добровільними донорами і безоплатно здати свою кров, а й робитимуть це регулярно.


ГРИБИ: ПРОФІЛАКТИКА ОТРУЄНЬ ТА ПЕРША ДОПОМОГА

Страви з грибів – традиційний продукт в раціоні харчування багатьох регіонів України. На території країни ростуть майже 2 000 видів шапинкових грибів, до 500 з них вважаються їстівними. Найчастіше гриби використовують як приправи до страв або ж у консервованому вигляді.

Правила збирання та споживання грибів

Гриби доволі специфічний продукт, що містить значну кількість азотистих речовин, у тому числі білків, жирів, вуглеводів, деякі вітаміни (В1, РР), мінеральні речовини (зокрема, фосфор). До їхнього вмісту входить клітковина, хітин, який майже не перетравлюється у шлунково-кишковому тракті, тому гриби вважаються «важкою» їжею.


ОСУЧАСНЕННЯ СУМСЬКОЇ МЕДИЦИНИ

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО разом із заступником Максимом ГАЛИЦЬКИМ і в.о. начальника відділу охорони здоров'я Оленою ЧУМАЧЕНКО проінспектував Сумську міську клінічну лікарню №1, де триває капітальний ремонт ортопедично-травматологічних відділень.

«Ми і надалі виділятимемо кошти з міського бюджету на проведення ремонтних робіт у лікарнях і поліклініках та їхнє оснащення, адже це головні складові надання якісної медичної допомоги. Разом із тим контролюватимемо, наскільки ефективно ці гроші витрачаються. Саме тому, коли з депутатським корпусом ухвалюємо рішення щодо фінансування ремонтних робіт у тому чи іншому закладі, я особисто виїжджаю на місце та дивлюся, наскільки раціонально була використана кожна бюджетна гривня», – зазначив міський голова.


НЕБЕЗПЕКА УТОПЛЕННЯ У ДІТЕЙ: ПРОФІЛАКТИКА ТА ПЕРША ДОПОМОГА

Вода є джерелом життя, з нею пов’язане все наше буття, проте необережне поводження з водою загрожує небезпекою. У 2017 році внаслідок утоплення постраждали 125 дітей віком до 14 років, 48 з них загинули.

Для дітей вода – це радість, ігри та забави в басейні, озері або просто у ванній чи калюжах після зливи. Однак слід пам’ятати, що маленька дитина може захлинутися навіть у відрі чи неглибокій ємності, наповненій лише на кілька сантиметрів.


ЯК ЗАПОБІГТИ ХАРЧОВИМ ОТРУЄННЯМ

Літо – це не тільки пора відпусток, подорожей, розваг на свіжому повітрі та нових вражень, але й час, коли підвищується ризик виникнення харчових отруєнь. Найбільшій небезпеці від отруєнь піддаються діти та люди літнього віку.

 Чисті руки та чисті продукти

Перед тим, як готувати їжу, ретельно вимийте руки (посилання на чисті руки), овочі та фрукти. Якщо вдома чи в магазині ви торкалися сирого м’яса, риби, яєць, брудних овочів чи фруктів, слід також вимити руки, незалежно від того чи будете ви готувати їжу чи ні.